gyerekeknek gyerekszobába parafa parketta meleg puha kényelmes antiallergén

gyerekeknek gyerekjáték

főoldal készparketták olaj-viasz felületek színezett burkolatok fizika újdonság a hangszigetelés alapjai info falburkolás sitt nélkül lépcsők burkolása parafával

Google
 
 

A pattintós készparketta fektetése

A parafa készparketta fektetése gyerekjáték.

A toploc rendszer erősen záró, egymáshoz tökéletesen illeszkedő kapcsolata gyors és egyszerű fektetést tesz lehetővé. A burkolás után azonnal lehet rajta járni, várakozási idő nélkül. A rendszer csak úsztatott burkolatként építhető be (a paneleket nem kell az aljzathoz rögzíteni).

A burkolás lépései:

1. Az egyes elemeket a jobb optikai hatás érdekében a fénysugarakkal párhuzamosan fektessük le.

2. Az előkészített aljzatra (kivéve a fára) terítsünk 0,2 mm vastag párazáró PE-fóliát, a falak mentén hajtsuk fel 5-10 cm magasságban. Az egyes tekercsek 20-30 cm-es fedésben legyenek. Erre kerül egymáshoz illesztve (nem fedésben!) a 2 mm vastag (vastagabb ne legyen!) lépéshanggátló habfólia vagy parafa. Mivel a parafa készparketta alsó rétege is parafa, ezért nem feltétlenül kell (csak ajánlatos) a lépéshanggátló réteg.

3. A burkolást a helyiség bal oldalán kezdjük el. Az első elemet a határoló falaktól 10-12 mm-re helyezzük el (használjunk éket) úgy, hogy a horony a fal felé essen. Rendkívül fontos az első sor szilárd kiékelése.

4. Az első darabok rögzítéséhez illesszünk szorosan egymás két elemet (a csap és a horony kerüljön egymással szembe), majd ütőfa segítségével egy kalapáccsal finoman üssük össze. Figyeljünk arra, hogy az ütéssel ne sértsük meg a csapot.

5. Minden további sor az első sort követi. Az új elemet horonyoldalával helyezzük párhuzamos a már lerakott sor eleméhez teljes hosszában és egy magasságban. Kalapáccsal és ütőfa segítségével ismét üssük össze óvatosan. Az ütőfát - speciális kialakításának köszönhetően - nem kell levenni az elemről, csak végig kell csúsztatni rajta.

6. A lap keskenyebb oldalát ugyanúgy kell csatlakoztatni, ahogy azt a 4. pontban leírtuk.

7. Vágjuk méretre a bejelölt elemeket. Tipp: a lapokat a hátoldalukon fűrészeljük dekopírfűrésszel, így simák lesznek azt élek!

8. Az első sor végén levágott elemmel kezdjük a következő sort stb. A kezdő elem ne legyen rövidebb, mint 40 cm.

9. Az ajtóknál és a fűtőcsöveknél stb. a szabásnál 10-12 mm-es tágulási hézagot kell figyelembe venni. Az ajtótoknál is figyelembe kell venni a tágulási hézagot.

10. A megfelelő méretre jelölt és levágott utolsó sort (az ábra alapján jelöljük be: az utolsó előtti sor lapjára illesztjük az utolsó lapot, majd egy másik lapot ráteszünk, és a falhoz szorítjuk.). A rögzítéshez használjuk kalapácsot és ütőfát.

Lábazati szegélyek, takarólécek

11. Az ékek eltávolítása után a tágulási hézagokat szegélyléccel takarjuk el (pl. pattintós rendszerűvel). A léceket csak a falhoz szabad rögzíteni, soha ne ragasszuk vagy szögezzük a burkolathoz!

 

A toploc rendszerének előnyei

főoldal készparketták olaj-viasz felületek színezett burkolatok fizika újdonság a hangszigetelés alapjai info