subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres

főoldal

parafa és a fizika a hangszigetelés alapjai miért jó az olaj-viasz felületkezelés parketták kivitelezése festett burkolatok

sugárzás elleni szigetelés parafával újdonság cikk parafa és falburkolás sitt nélkül egyedi pálmafa bútorok felújítás egyszerűen kopásállóság - karcállóság - igénybevételi osztály parafa - a fenntartható építészetért referenciák hőszivattyúk hőszigetelésről bővebben

További információ

06/309663268

Subertres

parafa vakolat

 

Subertres parafa vakolat folyékony parafa - korszerű, kenhető, rugalmas felületképző anyag.

A parafa vakolat egy új parafa termék a piacon. Alkalmazásával elkerülhetjük az állványozást. A falra simítással, szórással viheto fel. Rugalmas, egységes felületet képez.

Az alábbi adatok, leírások tájékoztató jelleguek, a gyártó pontos muszaki dokumentációját hamarosan olvashatják.

parafa vakolás kivitelezése

kivitelezés akár  -15 °C mellett is zavartalanul haladhat, ugyanis az összetételében nincs olyan alapanyag ami megszilárdulását vagy tapadását a hideg befolyásolja

A SUBERTRES felületre gipsz vagy csillámko bevonat, homok és cement is felhordható, színezheto vagy tapétázható.
Alkalmazható akár a végleges színkivitelben - mivel gyártása folyamán már kap egy eredeti alapszínt - , de kívánság szerint lehet színezni is.
A SUBERTRES felhasználásra készen kerül a vásárlóhoz. Elokészítése és felhordása attól függ, hogy milyen az alapfelület, mekkora a kívánt anyagvastagság, milyen probléma megoldására szánják. 

Az alábbi területeket javasolt:

További kedvezo tulajdonságai:

A legtöbb esetben a fontos szempont a munkaero és a felhasználandó anyagok megtakarítása a hagyományos anyagokkal szemben.

A SUBERTRES bármilyen típusú felületen, mint pl. cement, vas, fa, beton, üveg, muanyag - azaz gyakorlatilag bármilyen - felületre kiválóan tapad.

A kötés ideje

Sok esetben a falak nedvessége a felelos az építoanyagok tönkremenetele, károsodása miatt.
A víz vagy folyadék (légköri nedvesség, nedvesség, mely kapilláris beszurodés révén jön létre, stb.) formájában, vagy pára alakjában (kondenz-képzodés nedvesség és vízgoz révén) jelent komoly problémát.

Az utólagos szárításkor figyelembe kell venni azt, hogy olyan anyagokra van szükség, amelyek megakadályozzák a víz bejutását, valamint lehetové kell tenni a levego bejutását a falakba. Ezéltal  kiszáradnak, ugyanakkor az általános arculatuk nem változik.
A SUBERTRES a benne lévo parafa természeténél fogva jól tartja a meleget. Nedves és hideg falakkal történo érintkezése során felszívja a nedvességet, azt megszuri, majd elpárologtatja anélkül, hogy maga az anyag károsodna.
Nincs szükség agresszív eljárásokra (mint pl. furatok vagy vágások a falba), hogy kiküszöböljék a nedvességet és kiszárítsák a falakat.
A SUBERTRES sajátságos tulajdonsága révén lehetové teszi, hogy beinduljon egy javítási és helyrehozatali folyamat, amely felgyorsítja a fal nedvességtartalma párologtatásának és a nedvesség kiszurésének sebességét.

A felületkezelés elott természetesen az meglazult vakolatot le kell bontani, a penészfoltokat és a  sókivirágzást el kell tuntetni, az eloidézo okokat meg kell szuntetni. A termék rendszerben muködik, errol a késobbiekben, a gyártóval egyeztetve közlök leírást.

A parafa vakolat épületizikai értékeit a gyártóval egyeztetve hamarosan közlöm.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a szélsoséges idojárás-változások idoszakában visszaveri a nyári eros napsugarak jó részét, télen megvédi a lakás gyors lehulését. A gyors homérsékletemelkedésnél és a gyors homérsékletcsökkenésnél hatákonyan alkalmazható.

Általában óvatosan kell bánni a lakások, házak belso oldali hoszigetelésével.

Csak nagyon indokolt esetben, alapos körültekintéssel, bevizsgált technológiával lehet a belso oldali hoszigetelés kivitelezését elvégezni. Amennyiben valaki vastag hoszigetelést alkalmaz a futött oldalról, páralecsapódás, majd gombásodás lehet a következménye. Mivel a parafa vakolat csupán 3-4 mm vastag, bátran alkalmazható a belso falon is, nem kell tartani a fal nedvesedésétol. A tapintása kellemesen meleg, nem sérülékeny, könnyu tisztán tartani.

Mindezeken felül javul a helyiség akusztikai tulajdonsága is. A hanghullámok egy részét elnyeli, illetve szórja.

Alkalmazása elott gyozodjön meg arról, hogy az adott problémára megoldást jelent-e.

A termék műszaki adatait a gyártóval való egyeztetés után később közöljük.

 

főoldal

parafa és a fizika a hangszigetelés alapjai miért jó az olaj-viasz felületkezelés parketták kivitelezése festett burkolatok

sugárzás elleni szigetelés parafával újdonság cikk parafa és falburkolás sitt nélkül egyedi pálmafa bútorok felújítás egyszerűen kopásállóság - karcállóság - igénybevételi osztály parafa - a fenntartható építészetért referenciák hőszivattyúk hőszigetelésről bővebben

További információ

06/309663268

subertres vakolat előkészítése

subertres felhordása

 

felhasználási területek

 

subertres referenciák

 

 

Néhány kérdés a hőszigetelésről

Szigeteljünk tehát, de hogyan? Miután az utolsó pár évtized során központi kérdésként került be az köztudatba a hőszigetelés témája, és szinte az egész ezzel kapcsolatos tudomány olvashatóvá vált különféle kiadványoknak, cikkeknek, tanulmányoknak köszönhetően, mégis sok fogalom a mai napig nem tisztázott sokszor még a szakmával foglalkozók körében sem.

Vegyük tehát sorra a legalapvetőbb hőtechnikai alapfogalmakat

Egy épületben a hőveszteség pótlásához és a kellemes belső hőmérséklet biztosításához hőenergiára, hőáramlására van szükség. Hőáramláshoz akkor jön létre, ha a belsőés a külső tér között hőmérsékleti különbség van. A hőáramlás függ a fal típusától és hőszigetelési minőségétől.

subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres

A hő háromféle terjedési módjáról beszélhetünk:

- A hővezetés szilárd anyagon vagy gázon keresztül történik: minél jobban szigetel az anyag, annál kisebb mértékű a hővezetés.

- Hőáramlás során - a hőmérséklet és a sűrűség függvényében - a hő a légmozgásnak köszönhetően mozog. A meleg levegő felfelé halad majd eloszlik. Minél kisebb a légmozgás, annál kisebb a hőáramlás.

- Hősugárzás : az anyagok – a hőmérsékletétől és sugárzóképességétől függően - hőt nyelnek el, vagy hőt sugároznak ki. A terjedés közegét is számításba kell venni (vákuum vagy levegő). Kisebb lesz a hővezetés, ha a sugárzás elnyelődik vagy visszaverődik.

A hőszigetelés meggátolja mindhárom hatást, tehát a hővezetést, a hőáramlást és a hősugárzást.

A szigetelés gátolja

a hővezetést, a légmozgást, a hősugárzást


Hővezető képesség: lambda érték

A hőszigetelő anyag a leginkább a hővezető képességével jellemezhető, ennek neve ? (lambda) érték. Minél kisebb a lambda érték, annál jobb a hőszigetelés. Az egyes anyagok, termékek mérését laboratóriumokban végzik el 10 °C hőmérsékleten.

Az SI mértékegysége W/m*K (Egyes számításokban még találkozhatunk a r égi kcal/m*h*C°. Az átváltási arány: 1,163.) Egy anyag akkor számít hőszigetelőnek, ha a hővezető képessége kevesebb mint 0,065 W/m.K. Néhány építőanyagok hővezető képessége: Réz: 380 Vas: 230 Alumínium:72 Gránit: 3,5 Beton: 1,4 Üveg: 1,16 Keményfa: 0,46 Puhafa: 0,12 Üveggyapot: 0,0032-0,0040 Kőzetgyapot: 0,0032-0,0040 EPS (expandált polisztirol): 0,0032-0,0040 Parafa: 0,0038-0,0040 Levegő: 0,025 

Hővezetési ellenállás (R érték)

Ez az érték mutatja egy termék hővezetési ellenállási képességét. A hővezetési ellenállás függ a vastagságtól és a hővezető képességtől. Minél magasabb az R érték, annál jobb a termék teljesítő képessége. Mértékegysége: m²K/W

R= 1/U

Hőátadási tényező (Rsi, Rse)

Hőátadási tényező: egységnyi felületen, egységnyi idő alatt, egységnyi hőmérsékletkülönbség mellett átadott hőáramot jelenti.

Hőátbocsátási tényezo: U érték, régebben k érték

U= 1/R

Hőátbocsátási tényező: egységnyi felületen, egységnyi idő alatt, egységnyi hőmérsékletkülönbség mellett áthaladó hőáram.

Hőhíd

Az épülethatároló-szerkezetnek azoknak a helyeit, ahol hőáramok alakulnak ki, hőhidaknak nevezzük, vagyis a hőhidak az épület külső határoló szerkezeteinek azok a részei, ahol különböző hővezetési tulajdonságú és eltérő geometriai formájú szerkezetek, anyagok csatlakoznak egymáshoz. Kétféle hőhidat különböztetünk meg: geometriai és szerkezeti hőhidat. Szerkezeti hőhídrol akkor beszélünk, ha megszakad az adott réteg homogenitása. Geometriai hőhídról akkor beszélünk, ha egy adott épületszerkezetet vagy szerkezeti részt nem két párhuzamos síkfelület határolja.

subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertre

subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subert

A hőhíddal kapcsolatban két szerkezeti elemre hívnám fel a figyelmet. Az egyik a koszorú, a másik a terasz. A koszorúk kiegészítő hőszigetelése nagyon fontos, ma már kis odafigyeléssel egyszerűen megoldható. A nagyobb gondot a teraszok helytelen kialakítása miatt keletkező hőhíd jelenti. Rengeteg reklamáció érkezik ezek miatt, sokszor okoz penészesedést, a burkolat tönkremenetelét. A hőhíd kiküszöbölésére még a tervezés fázisában kell ügyelni. Ezek szerint a terasznak vagy teljesen különálló szerkezeti elemnek kell lennie, vagy teljesen körbe kell szigetelni, a szigetelési szabályok szerint.

főoldal

parafa és a fizika a hangszigetelés alapjai miért jó az olaj-viasz felületkezelés parketták kivitelezése festett burkolatok

sugárzás elleni szigetelés parafával újdonság cikk parafa és falburkolás sitt nélkül egyedi pálmafa bútorok felújítás egyszerűen kopásállóság - karcállóság - igénybevételi osztály parafa - a fenntartható építészetért referenciák hőszivattyúk

hőszigetelésről bővebben különféle anyagok hőszigetelési értékei szigetelés parafával

További információ

06/309663268

 

subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres subertres s

egy igazi spanyol muzsika Paco de Lucia: Concierto di Aranjuez

 

nyári hangulat a télben: Tinariwen

 

minden jog fenntartva

 

főoldal

parafa és a fizika a hangszigetelés alapjai miért jó az olaj-viasz felületkezelés parketták kivitelezése festett burkolatok

sugárzás elleni szigetelés parafával újdonság cikk parafa és falburkolás sitt nélkül egyedi pálmafa bútorok felújítás egyszerűen kopásállóság - karcállóság - igénybevételi osztály parafa - a fenntartható építészetért referenciák hőszivattyúk

hőszigetelésről bővebben különféle anyagok hőszigetelési értékei szigetelés parafával

További információ

06/309663268

parafa + "Phonewell" = tökéletes nyugalom

megbízható megoldás utólagos hangszigetelésre

lépéshanggátlás javítása akár 65 dB

léghanggátlás javítása 33 dB

egyszerű, tiszta szerelés

+36/30-966-3268